Založ si blog

Prizná sa tajná služba, Marián K. alebo Monika J. k spáchaniu zločinu ?

Zo samotnej podstaty tajnej služby vyplýva, že je preto tajnou službou, lebo je tajná 🙂

Preto tajná služba vždy postupuje tak, že sa snaží všetko čo môže, utajiť.

Použijme konkrétné príklady zo Slovenska, aby sme nechodili až do Putinovho Ruska alebo ešte ďalej do Trumpovej Ameriky.

Na Slovensku je najznámejšia kauza tajnej služby, známa kauza to Gorila. Pre zasvätených a pamätníkov je ešte dobre známa kauza nbusr123.

Ako postupovali tajnoši v minulosti.

1. Najprv kauzu popierali a tvrdili, že žiadna kauza neexistuje.

2. Ak už kauzu nebolo možné popierať, lebo fakty o existencii kauzy boli nespochybniteľné, kauzu sa snažili utajiť.

3. Ak sa kauzu už nepodarilo žiadnym spôsobom utajiť, lebo dokumenty prenikli na verejnosť, dokumenty tajnoši zničili.

4. Na záver alebo priebežne ešte tajnoši vytvorili niekoľko rôznych variantov dokumentov, ktoré pustili na verejnosť, aby znedôveryhodnili pôvodne dokumenty, tvrdiac, že existuje viac dokumentov a nikto nevie ktorý je pravdivý.

5. Po vykonaní vyššie uvedených krokov, kauzu nie je možné legálne vyriešiť a tá ide do stratena.

V boji proti tajnošom a spore s tajnou službou sa ľudia zvyknú obracať na novinárov alebo advokátov. Oba subjekty im môžu alebo nemusia pomôcť. Ako advokát uvádzam, že rady advokáta sú dôležité. 

Ešte dôležitejšie v právnom spore/v právnej veci s tajnošmi (a nielen s nimi) sú však na Slovensku tieto skutočnosti:

1. kto o spore/veci rozhoduje ?

2. koho poznáte ?

3. ako dlho môže rozhodovanie o spore/veci trvať ?

4. koľko času, energie a financií ste ochotný/á investovať do riešenia sporu/veci ?

Či máte alebo nemáte pravdu v právnom spore/v právnej veci totiž na Slovensku nie je najpodstatnejšie, lebo pravda je vždy relatívna.

A keď treba, tak platí právna zásada „in dubio pro reo“ (v pochybnostiach v prospech obvineného), aj keď niekedy na Slovensku táto zásada neplatí, a to najmä vtedy, ak treba, aby neplatila 🙂

Pravda slovenská paragrafová znie: „Vyhrať môžete, aj keď pravdu nemáte alebo prehrať môžete, aj keď pravdu máte.“

Gabo by povedal, že to vidí alternatívne 🙂

Čím skôr sa s týmito faktami psychologicky vysporiadate, tým lepšie.

Príbehy zo skutočného života ako právne veci na Slovensku ne/fungujú, môžu pomôcť každému v jeho rozhodovacom procese, ako sa k svojej právnej veci/k svojmu právnemu problému postaví.

Nie je lepším príkladom ako príklad z vlastnej skúsenosti. Viac aj TU

TAKŽE IN MEDIAS RES

Ako dobre viete v poslednom období podnikám isté právne kroky na nápravu protiprávneho, protizákonného a protiústavného konania, ktoré vykonali isté orgány tohto štátu (viac aj TU) voči mojej osobe a voči osobe mne blízkej.

NBÚ a jeho príslušníci sa familiárne nazývajú aj „tajnoši“. 

NBÚ nie sú takí tajnoší ako sú tajnoši v Slovenskej informačnej službe alebo ako sú tajnoši v KGB, CIA, či MOSSADE. Sú to takí typickí slovenskí tajnoši 🙂 Kľudne by sme ich mohli nazývať aj Tajnoši123.

Tajnoši123 poznajú základné pravidlo, ak dôjde k spáchaniu trestného činu. Vedia o existencii týchto paragrafov Trestného zákona:

§ 36

Poľahčujúcou okolnosťou je to, že páchateľ

l) priznal sa k spáchaniu trestného činu a trestný čin úprimne oľutoval.

§ 37

Priťažujúcou okolnosťou je to, že páchateľ

a) spáchal trestný čin z obzvlášť zavrhnutiahodnej pohnútky,

c) spáchal trestný čin preto, aby inému zmaril alebo sťažil uplatnenie jeho základných práv a slobôd, alebo preto, aby uľahčil alebo zakryl iný trestný čin,

e) zneužil svoje zamestnanie, povolanie, funkciu alebo postavenie na dosiahnutie neoprávnenej alebo neprimeranej výhody,

Rada právnikov teda zväčša znie:

Priznanie je poľahčujúca okolnosť ale istý trest“.

Vedia to tajnoši a vie to aj Marián K. alebo Monika J.

Monika J. isto iste špeciálne v dobrom spomína na tajnošov, lebo jej udelili bezpečnostnú previerku na stupeň utajenia Prísne tajné.

Viac aj TU

Udelenie bezpečnostnej previerky Národným bezpečnostným úradom pre Moniku J. na stupeň utajenia Prísne tajné by mohlo byť poľahčujúcou okolnosťou alebo že by ani nie ?

Takže pozorne sledujme spoločne vývoj najväčšej kauzy roka 2020 v Pezinku a aj vývoj mojej zatiaľ menšej kauzy.

Kto sa nakoniec prizná k spáchaniu zločinov ?

Planéta COVID. Koľko mŕtvych treba na reštart PLANÉTY ?

17.11.2021

Lockdown, izolácia, prežitie, nesmrteľnosť na planéte COVID je dnes prioritou. Hlavne v Európe. Na našom Slovensku zvlášť a obzvlášť. Nikto nesmie zomrieť, lebo každý chce žiť večne. Politici sveta a na Slovensku sa rozhodli, že zachránia svojich občanov pred smrťou udusením, aby im umožnili žiť večne dovtedy, kým títo občania nezomrú na starobu, rakovinu, infarkt, [...]

Lipšicovská mafia chcela zabásnuť šéfa tajnej služby. Skončí hajzel v base ?

18.09.2021

„Záťah na Čurillu a ďalších vyšetrovateľov NAKA je jasný dôkaz, že systém narafičených udavačov bol odhalený a lipšicovská mafia dostala po pysku“, uvádza na svojom FB profile poslanec NR SR Ľuboš Blaha. Expremiér a doktor práv Fico na tlačovej konferencii verejne odhalil, že plán lipšicovskej mafie smeroval aj k zatknutiu šéfa tajnej služby1 a doktora práv [...]

Kto z koho v NAKA? Navrhla „Kočnerovu opičku“ za ústavnú sudkyňu. Teraz končí v súdnej rade. O čo ide vo „vojne policajtov“?

16.09.2021

Bez výraznejšieho záujmu novinárskej obce sa udiala mimoriadne významná udalosť. Osoba, ktorá významným spôsobom ovplyvnila v posledných rokoch súdny stav na Slovensku, končí v Súdnej rade Slovenskej republiky. Ako táto osoba ovplyvnila súdny stav? Napríklad aj tým, že JUDr. Lenka Praženková z titulu funkcie predsedníčky súdnej rady umožnila, aby sa pravidelným a [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

gurtlervlado

Okolnosti ma donútili po rokoch vrátiť sa k písaniu blogov. Verejnosť sa dozvie naozaj šokujúce odhalenia ako funguje korupcia v súdnictve, v justičnom systéme, ako korupčníci hrajú svoje hry, ako falošní mesiáši idú spasiť slovenskú justíciu a pritom sú to len falošní judáši chrániaci vlastný korupčný systém s pomocou zapredaných médií atď.. Moje blogy budú pravdivé, založené na faktoch a poznatkoch, ktoré som získal počas mojej viac ako dvadsať ročnej právnickej praxe. Tie najlepšie znalosti a skúsenosti som získaval najmä v zahraničí, v krajinách ako napr. Cyprus, Panama, USA, Írsko, Španielsko, Hong Kong. Na Slovensku som prežil tiež isté obdobie života a po istom období snahy zmeniť túto krajinu v lepšiu krajinu pre čestných a statočných ľudí som pochopil, že dielo Jonáša Záborského Dva dni v Chujave má stále niečo do seba. Každopádne odhalenia v mojich blogoch snáď niekomu otvoria oči a niekomu otvoria niečo iné. A na záver heslo, ktoré by malo platiť aj keď väčšinou na Slovensku nefunguje: Las acciones hablan más que las palabras, Skutky namiesto rečí a Actions speak louder than words. Takže začíname priatelia aj nepriatelia moji. Viac aj na mojej web stránke gurtler.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 183598x
Priemerná čítanosť článkov: 4962x

Autor blogu