Založ si blog

Kto z koho v NAKA? Navrhla „Kočnerovu opičku“ za ústavnú sudkyňu. Teraz končí v súdnej rade. O čo ide vo „vojne policajtov“?

Bez výraznejšieho záujmu novinárskej obce sa udiala mimoriadne významná udalosť. Osoba, ktorá významným spôsobom ovplyvnila v posledných rokoch súdny stav na Slovensku, končí v Súdnej rade Slovenskej republiky.

Ako táto osoba ovplyvnila súdny stav? Napríklad aj tým, že JUDr. Lenka Praženková z titulu funkcie predsedníčky súdnej rady umožnila, aby sa pravidelným a „stálym” a teda de facto 19.-tym členom súdnej rady na všetkých neverejných zasadnutiach súdnej rady, kde sa rozhodovalo o predpokladoch sudcovskej spôsobilosti kandidátov na vymenovanie za sudcu, stal aj príslušník tajnej služby

JUDr. Lenka Praženková umožnila, aby tajná služba priamo na neverejnych zasadnutiach súdnej rady zasahovala do procesov, kto sa na Slovensku sudcom stal a kto nie. Jedným z týchto nových a „tajnou službou overených-preverených“ sudcov je aj sudca Okresného súdu Bratislava III, JUDR. JURAJ KAPINAJ, ktorý včera vzal do väzby vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a aj šéfa policajnej inšpekcie Petra Scholtza.

JUDr. Lenka Praženková sa vzdala funkcie predsedníčky súdnej rady dňa 23. júna 2020 z dôvodov, ako sú uvedené v jej vyhlásení TU a funkcie členky súdnej rady sa vzdala až 14. septembra 2021. Viac aj TU

Keďže opakovanie je matkou múdrosti, je dobré a vhodné verejne pripomenúť, že JUDr. Lenka Praženková ako predsedníčka súdnej rady Slovenskej republiky navrhla za ústavnú sudkyňu JUDr. Moniku Jankovskú.

Bývalá štátna tajomníčka a emeritná sudkyňa JUDr. Monika Jankovská má na krku obvinenia v kauzách Víchrica, Búrka a Fatima. Len nedávno ju prepustili z väzby a na nohe nosí monitorovací náramok. Hoci prvý týždeň na slobode strávila v nemocnici, minulý piatok ju prepustili do domácej liečby. Čo ju teraz čaká? Zdravotný stav Moniky Jankovskej je dlhodobo zlý. Počas svojej väzby výrazne schudla, trpela psychickými problémami a  pokúsila sa aj o  samovraždu,“ píše sa na web stránke TU 

Podľa názoru vyššie menovanej JUDr. Praženkovej, ako uvádza vo svojom návrhu z titulu funkcie predsedníčky súdnej rady na voľbu kandidáta na ústavného sudcu Slovenskej republiky zo dňa 5. januára 2019, sú „odborné i morálne kvality JUDr. Moniky Jankovskej predpokladom pre funkciu ústavného sudcu“ a zároveň JUDr. Jankovskú „považuje za odborníčku, ktorá si svoje odborné vedomosti neustále prehlbuje a bude dôsledne dbať na ochranu ústavnosti. V rámci svojho pôsobenia ako sudca všeobecného súdu osvedčila schopnosť aplikácie a interpretácie právneho poriadku Slovenskej republiky, ako aj schopnosť ochrany základných práv a slobôd…“ Viac aj TU

Vyššie menovaná JUDr. Praženková zároveň z titulu funkcie predsedníčky súdnej rady umožnila,aby sa pravidelným a „stálym” a teda de facto 19.-tym členom súdnej rady na všetkých neverejných zasadnutiach súdnej rady, kde sa rozhodovalo o predpokladoch sudcovskej spôsobilosti kandidátov na vymenovanie za sudcu, stal aj príslušník tajnej služby1.

Viac som o veci písal aj v článku: 19-ty člen súdnej rady – príslušník tajnej služby. Viac aj TU

Udalosti posledných dní, ktorá sa dejú na Slovensku sú mimoriadne závažné a potvrdzujú to, na čo som v poslednom období upozorňoval aj TU a kvôli čomu BOLA A STÁLE JE OHROZENÁ BEZPEČNOSŤ MOJEJ OSOBY A BEZPEČNOSŤ OSÔB MNE BLÍZKYCH.

V období od 1.9.2014 do 23.2.2019 boli na Slovensku účinné právne predpisy, na základe ktorých tajné služby zhromažďovali informácie na kandidátov na sudcov.

Kto navrhol a schválil zákony, ktoré umožnili, že tajné služby zhromažďovali informácie na kandidátov na sudcov ? 

Tajné služby v tomto období vytvorili bezpečnostné spisy na minimálne 312 kandidátov na sudcov. Tajné spisy na tú novú mladú krv nových sudcov v súdnom systéme Slovenskej republiky, ktorí budú súdiť na Slovensku najbližších cca. 30 (slovom: tridsať) rokov.

Kto nazerá do tých tajných spisov?

Kto má informácie, čo v tých tajných spisoch vedených na nových sudcoch je zaevidované? 

Jedným zo sudcov, na ktorého vedie tajná služba bezpečnostný spis je aj sudca Okresného súdu Bratislava III, JUDR. JURAJ KAPINAJ 2.

Kto je sudca JUDR. JURAJ KAPINAJ ?

Kto ho navrhol súdnej rade na vymenovanie za sudcu ?

Nuž, v tom čase predseda Okresného súdu Bratislava III, JUDr. David Lindtner, momentálne vo väzbe.

🙁

Viac aj TU

Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Milan Sabota, Pavol Ďurka a Ján Čurilla, ktorý pracuje na najvážnejších prípadoch vysokopostavených policajných funkcionárov za éry Smeru, skončili vo väzbe. Rozhodol o tom sudca Okresného súdu Bratislava III Juraj Kapinaj.

Na stránke ministerstva spravodlivosti sú detaily uchádzačov všetkých kandidátov na vymenovanie do funkcie sudcu, ktorí boli schválení súdnou radou SR 27. februára 2017.

Detaily však chýbaju na tejto stránke pri osobe Juraja Kapinaja.

U všetkých ostatných kandidátov na sudcov sa detaily (ako napr. životopis, motivačný list atď.) na web stránke ministerstva spravodlivosti nachádzajú. U sudcu Kapinaja nie sú na web stránke ministerstva spravodlivosti žiadne zákonom vyžadované informácie v časti zoznam dokumentov. Aká to náhodička 🙂

Viac aj TU

Príslušník tajnej služby sa pravidelne zučastňoval a aktívne vystupoval na neverejných zasadnutiach súdnej rady, kde sa rozhodovalo o predpokladoch sudcovskej spôsobilosti kandidátov na vymenovanie za sudcu.

Viac aj v článku s názvom: Agent Kyselica, agent Šťastný a 307 agentov s krycou legendou sudca – Viac aj TU

V zmysle zákona č. 215/2004 Z.z. o ochrane utajovaných skutočností a o zmene a doplnení niektorých zákonov, utajovanou skutočnosťou nemôže byť informácia o nezákonnom alebo nesprávnom postupe alebo nezákonnom rozhodnutí verejných činiteľov a orgánov verejnej moci.

Mám za to, že je účelné a zmysluplné verejne upozorňovať na porušovanie právnych predpisov SR a EÚ na uzemí Slovenskej republiky aj keď efektivita upozorňovania na porušovanie právnych predpisov v mafiánskom štáte3 je často otázna.

1 v zmysle bodu 122 odôvodnenia NÁLEZU Ústavného súdu Slovenskej republiky z 30. januára 2019 PL. ÚS 21/2014-96: NBÚ je formálnoprávne „nezávislý správny orgán,“ ktorý de facto je zákonom ustanovený tak, aby mal značný mocenský potenciál prameniaci z koncentrácie informácií osobného charakteru. Bez ohľadu na formálnoprávne začlenenie do systému orgánov verejnej správy je NBÚ tajnou službou.

2 v zmysle bodu 159 odôvodnenia NÁLEZU Ústavného súdu Slovenskej republiky z 30. januára 2019 PL. ÚS 21/2014-96:159. NBÚ priprevierkach kandidátov na sudcov a pri previerkach sudcov môže zasahovať dosúkromia kandidátov na sudcov a sudcov, ako aj do súkromia druhovo neidentifikovaných jednotlivcov či skupín „tretích osôb“ (blízke osoby, resp. rodinní príslušníci, známi…). Zákon neurčuje opatrenia na ochranu základných práv, ak sa preukáže, že aktivita NBÚ nepriniesla relevantné zistenia týkajúce sa splnenia predpokladov sudcovskej spôsobilosti. Zákon č. 195/2014 Z. z. neustanovil podmienky ochrany pred nedôvodnou archiváciou údajov o osobe. Samotný spis zostáva v archíve NBÚ, lebo zákon také naloženie so spisom nevylučuje. Údaje zhromaždené NBÚ zostanú v jeho dispozícii „navždy“. Zákon tiež neustanovuje podmienky, ktoré sa musia splniť, aby NBÚ mohol údaje zhromaždené pre potreby overovania splnenia predpokladov sudcovskej spôsobilosti použiť na iný účel.

3 Vyjadrenie prezidenta Kiska, ktorý vo funkcii prezidenta Slovenskej republiky uviedol pre denník Die Welt, že „Hoci sme riadnym členským štátom EÚ, ak sa pozrieme na špinavé prepojenia medzi organizovaným zločinom a politikmi na Slovensku, môže to skutočne vyzerať tak, že naša krajina je mafiánsky štát“

Planéta COVID. Koľko mŕtvych treba na reštart PLANÉTY ?

17.11.2021

Lockdown, izolácia, prežitie, nesmrteľnosť na planéte COVID je dnes prioritou. Hlavne v Európe. Na našom Slovensku zvlášť a obzvlášť. Nikto nesmie zomrieť, lebo každý chce žiť večne. Politici sveta a na Slovensku sa rozhodli, že zachránia svojich občanov pred smrťou udusením, aby im umožnili žiť večne dovtedy, kým títo občania nezomrú na starobu, rakovinu, infarkt, [...]

Lipšicovská mafia chcela zabásnuť šéfa tajnej služby. Skončí hajzel v base ?

18.09.2021

„Záťah na Čurillu a ďalších vyšetrovateľov NAKA je jasný dôkaz, že systém narafičených udavačov bol odhalený a lipšicovská mafia dostala po pysku“, uvádza na svojom FB profile poslanec NR SR Ľuboš Blaha. Expremiér a doktor práv Fico na tlačovej konferencii verejne odhalil, že plán lipšicovskej mafie smeroval aj k zatknutiu šéfa tajnej služby1 a doktora práv [...]

Zombíci v rúškach. Dožijú sa 100 a viac rokov?

06.08.2021

Po dlhom čase … Sedím v autobuse … Všetci mlčia … Nikto sa neusmieva … Všetci majú na tvárach rúška … Poniektorí zo všetkých majú na tvárach namiesto rúšok respirátory FFP2 … Niektorí majú v ušiach štuple … Väčšina pozerá do mobilov … Menšina pozerá tupo do prázdna … Nikto nečíta knihu … Očný kontakt neexistuje [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

gurtlervlado

Okolnosti ma donútili po rokoch vrátiť sa k písaniu blogov. Verejnosť sa dozvie naozaj šokujúce odhalenia ako funguje korupcia v súdnictve, v justičnom systéme, ako korupčníci hrajú svoje hry, ako falošní mesiáši idú spasiť slovenskú justíciu a pritom sú to len falošní judáši chrániaci vlastný korupčný systém s pomocou zapredaných médií atď.. Moje blogy budú pravdivé, založené na faktoch a poznatkoch, ktoré som získal počas mojej viac ako dvadsať ročnej právnickej praxe. Tie najlepšie znalosti a skúsenosti som získaval najmä v zahraničí, v krajinách ako napr. Cyprus, Panama, USA, Írsko, Španielsko, Hong Kong. Na Slovensku som prežil tiež isté obdobie života a po istom období snahy zmeniť túto krajinu v lepšiu krajinu pre čestných a statočných ľudí som pochopil, že dielo Jonáša Záborského Dva dni v Chujave má stále niečo do seba. Každopádne odhalenia v mojich blogoch snáď niekomu otvoria oči a niekomu otvoria niečo iné. A na záver heslo, ktoré by malo platiť aj keď väčšinou na Slovensku nefunguje: Las acciones hablan más que las palabras, Skutky namiesto rečí a Actions speak louder than words. Takže začíname priatelia aj nepriatelia moji. Viac aj na mojej web stránke gurtler.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 182958x
Priemerná čítanosť článkov: 4945x

Autor blogu