Založ si blog

Ako spolupracuje Kotlebovec so šéfom tajnej služby?

O infiltrácii agentov tajných služieb som písal už v minulosti – napríklad na blogu s názvom: Infiltrácia agentov do parlamentu a súdnej rady. Kto pochybil ? – https://gurtlervlado.blog.pravda.sk/2020/07/31/infiltracia-agentov-do-parlamentu-a-sudnej-rady-kto-pochybil/ 

Pandémia COVID 19 spôsobuje, že pozornosti značnej časti demokratickej občianskej verejnosti akoby unikali mimoriadne dôležité veci, ktoré sa dejú na pôde NR SR. Tieto veci majú a budú mať mimoriadny význam pre budúcnosť našej spoločnosti, ak sa udejú tak, ako ich procesne nastavili isté subjekty (Viac nabudúce, ak ma skôr nezabijú – píšem o tom v blogu

Tajná služba zaútočila na advokáta. Zabijú ma, aby ma zastavili ?).

Na pôde parlamentu fungujú, resp. mali by riadne, zmysluplne a efektívne fungovať v zmysle zákona aj parlamentné výbory.

Jedným z mimoriadne dôležitých výborov je aj osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ). Je dobré si pripomenúť, že v zmysle bodu 122 odôvodnenia NÁLEZU Ústavného súdu Slovenskej republiky z 30. januára 2019 PL. ÚS 21/2014-96 NBÚ je tajnou službou (ďalej aj „tajná služba“)

Kontrolu činnosti tajnej služby vykonáva Národná rada Slovenskej republiky, ktorá na tento účel zriaďuje v zmysle zákona z poslancov NR SR osobitný kontrolný orgán (ďalej aj „kontrolný orgán“).

Na čele kontrólneho orgánu, ktorý má kontrolovať tajnú službu stojí Kotlebovec, poslanec M. Beluský. Schôdze kontrolného výboru sú neverejné, takže verejnosť by oficiálne nemala vedieť „čo sa varí a pečie“ v tomto kontrólnom orgáne, ktorý má kontrolovať tajnú službu.

Kontrólny orgán sa 21. októbra 2020 zaoberal aj novelou zákona o kybernetickej bezpečnosti, ktoré je momentálne v štádiu vyhodnocovania medzirezortného pripomienkového konania. „V tejto novele zákona boli pridané nové paragrafy týkajúce sa blokovania škodlivého obsahu a škodlivých aktivít v kybernetickom priestore, ktoré boli v konaní viacerými inštitúciami napadnuté a vyhodnotené ako nad rámec zákona,“ priblížil Kotlebovec Beluský s tým, že po diskusii na výbore, ktorý má kontrolovať tajnú službu spolu s riaditeľom tajnej služby JUDr. Romanom Konečným sa zhodli, že pripravovanú novelu bude treba spresniť a podrobnejšie zadefinovať, aby sa odstránilo právne vákuum a neistota. (Presná citácia z média TASR: Výbor sa zaoberal aj novelou zákona o kybernetickej bezpečnosti, ktoré je momentálne v štádiu vyhodnocovania medzirezortného pripomienkového konania. „V tejto novele zákona boli pridané nové paragrafy týkajúce sa blokovania škodlivého obsahu a škodlivých aktivít v kybernetickom priestore, ktoré boli v konaní viacerými inštitúciami napadnuté a vyhodnotené ako nad rámec zákona,“ priblížil Beluský s tým, že po diskusii na výbore spolu s riaditeľom NBÚ Romanom Konečným sa zhodli, že pripravovanú novelu bude treba spresniť a podrobnejšie zadefinovať, aby sa odstránilo právne vákuum a neistota.)

Novela zákona o kybernetickej bezpečnosti, ktorá je opísaná na tomto webe 🙂 https://www.slov-lex.sk/legislativne-procesy/SK/PI/2020/136 a aj na tomto webe 🙂 https://www.slov-lex.sk/legislativne-procesy/SK/LP/2020/400?fbclid=IwAR0s1meLvLXF1Cp9WuoS7z6KSlvE3wHvS5aQih6w0k5zzyS6TrSNca42tS4

alebo možno aj niekde inde 🙂 na webe môže mať mimoriadny vplyv aj na budúcnosť reálneho uplatňovania a aplikácie článku Ústavy SR (Čl. 26 (1) Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. (2) Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu). O zákonodárnom procese, predovšetkým rôznych jeho navrhovateľoch a iniciátoroch zákonov niekedy napíšem viac v budúcnosti. Bude to tiež zaujímavé čítanie 🙂

Je mimoriadne podivuhodné, že Kotlebovec Beluský diskutuje na výbore, ktorý má primárne kontrolovať tajnú službu, s riaditeľom NBÚ JUDr. Romanom Konečným namiesto toho, aby zabezpečil a zabezpečoval efektívnu kontrolu tajnej služby.

Svojím spôsobom tak možno povedať, že „diskusiami“ zo strany Kotlebovca sa jedná o „spoluprácu“ so šéfom tajnej služby, namiesto vykonávania riadnej a efektívnej kontroly tajnej služby v zmysle zákona. Ibaže by Kotlebovec Beluský považoval diskusiu so šéfom tajnej služby za „výkon kontrólnej činnosti tajnej služby.“ 🙂

Médiami verejné prezentovanie Kotlebovca, kde Beluský prilížil „že po diskusii na výbore spolu s riaditeľom NBÚ Romanom Konečným sa zhodli atď…“ značí podľa môjho skromného názoru, že niektorí poslanci NR SR nie celkom chápu rozsah a kompetencie výkonu ich práce v kontrólnom orgáne na kontrolu tajnej služby.

Samotný zákon totiž hovorí, že výbor (kontrólny orgán) vykonáva kontrolu činnosti NBÚ (tajnej služby) a preto aj bol tento výbor (kontrólny orgán) zriadený Národnou radou Slovenskej republiky.

Výbor Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti NBÚ (tajnej služby) asi nebol zriadený ako diskusný klub na diskusiu s riaditeľom NBÚ (tajnej služby) ale predpokladám, že bol zriadený na kontrolu NBÚ (tajnej služby) a to bolo asi aj primárnym účelom zákonodarcu v dávnej minulosti, kde zákonný podklad na zriadenie tohto kontrólneho výboru definoval v zákone.

Ponechávam nateraz bokom, aký môže byť reálny výstup z diskusie, ak právne neznalí jedinci (hoci v pozícii poslancov NR SR) s minimom právnych skúseností a praxe v súvislosti s tajnými službami diskutujú s právne znalou osobou (šéfom tajnej služby vyštudovaným na Akadémii policajného zboru), ktorý od od 15.10.1996 do 14.12.2012 pôsobil v štruktúrach Slovenskej informačnej služby a od 15.12.2012 nepretržite pôsobí v NBÚ a má teda dlhoročnú prax a skúsenosti už od vlády Vladimíra Mečiara s fungovaním tajných služieb?

Domnievam sa však, že výbor, na čele ktorého stojí Kotlebovec Beluský, by mal vykonávať predovšetkým striktne činnosť, na ktorú bol zriadený, tzn. vykonávať kontrolu činnosti NBÚ (tajnej služby).

Samozrejme, že aj výkon kontrólnej činnosti tajnej služby (či skôr výsledok kontroly) právne neznalými jedincami (hoci v pozícii poslancov NR SR) s minimom právnych skúseností a praxe v súvislosti s tajnými službami je mimoriadne diskutabilný ale o tom potom, niekedy nabudúce snáď.

Vyzývam Ťa

1preto pán poslanec Beluský, začni vykonávať riadne svoju činnosť, tzn. začni vykonávať ako predseda Osobitného kontrolneho výboru NR SR na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) kontrolu tajnej služby tak, ako Ti to ukladá zákon.

na záver už len aktuálny FB status premiéra Igora Matoviča.

1keďže sa poznáme osobne, snáď Ti nevadí pan poslanec, že Ti tykám a tiež pripomínam Ti, že tajná služba, ktorú by ste mali ako výbor kontrolovať, udelila v minulosti bezpečnostné previerky viacerým osobám, ktoré sú v súčasnosti vo väzbe.

Planéta COVID. Koľko mŕtvych treba na reštart PLANÉTY ?

17.11.2021

Lockdown, izolácia, prežitie, nesmrteľnosť na planéte COVID je dnes prioritou. Hlavne v Európe. Na našom Slovensku zvlášť a obzvlášť. Nikto nesmie zomrieť, lebo každý chce žiť večne. Politici sveta a na Slovensku sa rozhodli, že zachránia svojich občanov pred smrťou udusením, aby im umožnili žiť večne dovtedy, kým títo občania nezomrú na starobu, rakovinu, infarkt, [...]

Lipšicovská mafia chcela zabásnuť šéfa tajnej služby. Skončí hajzel v base ?

18.09.2021

„Záťah na Čurillu a ďalších vyšetrovateľov NAKA je jasný dôkaz, že systém narafičených udavačov bol odhalený a lipšicovská mafia dostala po pysku“, uvádza na svojom FB profile poslanec NR SR Ľuboš Blaha. Expremiér a doktor práv Fico na tlačovej konferencii verejne odhalil, že plán lipšicovskej mafie smeroval aj k zatknutiu šéfa tajnej služby1 a doktora práv [...]

Kto z koho v NAKA? Navrhla „Kočnerovu opičku“ za ústavnú sudkyňu. Teraz končí v súdnej rade. O čo ide vo „vojne policajtov“?

16.09.2021

Bez výraznejšieho záujmu novinárskej obce sa udiala mimoriadne významná udalosť. Osoba, ktorá významným spôsobom ovplyvnila v posledných rokoch súdny stav na Slovensku, končí v Súdnej rade Slovenskej republiky. Ako táto osoba ovplyvnila súdny stav? Napríklad aj tým, že JUDr. Lenka Praženková z titulu funkcie predsedníčky súdnej rady umožnila, aby sa pravidelným a [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gurtlervlado

Okolnosti ma donútili po rokoch vrátiť sa k písaniu blogov. Verejnosť sa dozvie naozaj šokujúce odhalenia ako funguje korupcia v súdnictve, v justičnom systéme, ako korupčníci hrajú svoje hry, ako falošní mesiáši idú spasiť slovenskú justíciu a pritom sú to len falošní judáši chrániaci vlastný korupčný systém s pomocou zapredaných médií atď.. Moje blogy budú pravdivé, založené na faktoch a poznatkoch, ktoré som získal počas mojej viac ako dvadsať ročnej právnickej praxe. Tie najlepšie znalosti a skúsenosti som získaval najmä v zahraničí, v krajinách ako napr. Cyprus, Panama, USA, Írsko, Španielsko, Hong Kong. Na Slovensku som prežil tiež isté obdobie života a po istom období snahy zmeniť túto krajinu v lepšiu krajinu pre čestných a statočných ľudí som pochopil, že dielo Jonáša Záborského Dva dni v Chujave má stále niečo do seba. Každopádne odhalenia v mojich blogoch snáď niekomu otvoria oči a niekomu otvoria niečo iné. A na záver heslo, ktoré by malo platiť aj keď väčšinou na Slovensku nefunguje: Las acciones hablan más que las palabras, Skutky namiesto rečí a Actions speak louder than words. Takže začíname priatelia aj nepriatelia moji. Viac aj na mojej web stránke gurtler.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 183977x
Priemerná čítanosť článkov: 4972x

Autor blogu